2012. november 12., hétfő

Magyarország, Budapest, Campona - Tropicarium, SzG3


Ma (2012. 05. 18.) ismét el akartam menni az unokámmal az Állatkertbe, de akkora tömeg volt, hogy ki sem szálltunk az autóból, hanem egyből elmentünk a Camponához megnézni a Tropicáriumot, amit még eddig nem láttunk (Újpesttől majdnem 30 km!).
Elsősorban a halak kedvelőinek lehet ajánlani, akkora akvárium parádé van, amit még eddig nem láttam sehol (Magyarországon). Itt az a jó, hogy mindenből sok van és nem kell pld. a madarakat lesegetni, hogy jönnek-e mert "csőstől" jönnek. Lili tudott trópusi madarakat etetni kézből (éppen etetési időben voltunk ott és megkértük a gondozó kislányt, hogy néhány falatot Lili is odaadhasson). A legnagyobb szenzáció persze a gigantikus tengeri akvárium az alagúttal, ill. a másik oldalon a hatalmas "képernyővel". Itt bizony elég sok időt eltöltöttünk a nézelődéssel. A legjobban a rája medence tetszett neki, ahol legalább 5x belebújt a medencébe belenyúló kilátóba.
Persze a trópusi esőerdő is igen érdekes volt az esőt utánzó záporoztatóval és a hanghatásokkal, de Őt a már említett dolgok fogták meg a legjobban. A végén alig bírtam elvonszolni a rája medencétől. Sajnos a fényviszonyok nem nagyon tették lehetővé a jó fényképfelvételek készítését, elsősorban a videót ajánlanám megtekintésre. Jó volt.

a Tropicarium

Vissza a főoldalra (katalógus)

 a Tropicarium
a Tropicarium 
 a Tropicarium
 a Tropicarium
 a Tropicarium
 a Tropicarium
 a Tropicarium
 a Tropicarium, ezt a madarat etette Lili
a Tropicarium, a rájasimogató medence

Vissza a főoldalra (katalógus)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése